29/4/15

L’Storytelling Audiovisual, el Big Hero de les empreses

Cap comentari:
 
La potenciació de la creativitat, el coneixement com a motor de lluita, i el valor de la humanitat que transmet la pel·lícula Big Hero 6 són perfectes per introduir alguns dels múltiples beneficis de l’Storytelling Audiovisual aplicat a les empreses.

A Internet se’n poden trobar centenars de definicions sobre Storytelling. A mi, particularment, m’agrada definir-ho com l’art d’explicar històries que connecten emocionalment amb una audiència determinada. Acostumen a tenir com a base interessos universals, com la felicitat, la veritat, la vida, la mort... I una estructura arquetípica: d'heroi, aventurer, rebel, vilà, explorador...

Tothom té una història al darrera, un tresor que desitja ser descobert i compartit. Les empreses, també. I les estratègies comunicatives basades en l’storytelling, especialment l’audiovisual, tenen màgia ja que tenen la particularitat de fer visible les ànimes de les empreses, la part més humana, viva i real que habitualment queden relegades a un segon o tercer pla, per no dir amagades absolutament. Malgrat aixòl vincle emocional juga un paper vital en la fidelització envers una marca i en les decisions de compra. Les grans multinacionals fa temps que ho saben i l’apliquen constantment. Saben que:

- els continguts audiovisuals basats en les històries reals aporten credibilitat i confiança
-  evoquen emocions
-  fan el missatge més comprensible i motivador
-  generen diàleg continu amb l'audiència, proporcionant-li experiències memorables
-  són perdurables en el temps
-  són fàcils de compartir i, per tant, de difondre boca a boca
-  en pocs minuts impulsen i transmeten els valors de les marques
-  són una inversió en reconeixement de marca a Internet

El més màgic i heroic de tot és que l’Storytelling Audiovisual es pot aplicar a qualsevol tipus de contingut: als documents, xifres, fotografies... Tot es pot convertir en una gran història! A continuació detallo 6 aplicacions d’Storytelling que es poden convertir en els vostres Big Heroes:

  1. Mostrar els processos d’elaboració i fabricació dels vostres productes i serveis: amb un breu making-of podem reflectir l’essència i l’oferta de valor que fa diferent cada empresa, servei i producte, com aquests vídeos d'Ikea o Dreamland Factory.



  2. El significat i la història de la seva empresa o marca: com si d’una pel·lícula o novel·la es tractés, narrar els orígens, la superació de les adversitats i pedres trobades pel camí, mostrar quines persones, situacions i experiències han influït en el creixement de la companyia, i fins i tot el significat de la seva marca (el per què del nom, del logotip, etc.) vincula, connecta i genera empatia. I si no, feu una ullada a les històries de Danone i Honda:
  3. Casos d’èxit: les fites assolides emfatitzen l’excel·lència. Els anuaris i memòries empresarials acostumen a ser poc atractius pel seu volum de pàgines i l’escassetat d’imatges. Però poden explicar-se amb un format més dinàmic, amb una estructura narrativa visual i atractiva, poques dades i moltes fotografies, motion graphics, infografies i vídeos.

  4. Explicar els clarobscurs: crear vídeos o històries audiovisuals que no amaguin les insatisfaccions que puguin tenir clients, proveïdors i inclús treballadors mostra la transparència de la compayia, el desig de millora continua, la humanitza i genera confiança. També trenca les tradicionals regles de la publicitat tradicional, que sempre ha apostat per embellir-ho tot. I les idees trencadores tenen ganxo.
  5. Qui hi ha al darrera: obrir la porta de la teva empresa i mostrar quines persones la conformen, com són, perquè elles i no unes altres, quines experiències han viscut a la companyia o com viuen en primera persona el formar part de la companyia són valors que generen vincles emocionals amb l’audiència, promovent la consolidació de la seva fidelització
  6. Explica la història de les teves vendes, de testimonis satisfets: és una excel·lent via per persuadir potencials clients i, alhora, per consolidar els existents, ja que amb aquest tipus de vídeos promocionem, també, els seus negocis.

    Hi ha infinitat de possibilitats per omplir de màgia, valors i humanitat la teva companyia a través dels teus canals d'Internet i Xarxes Socials. T’animes a donar visibilitat a la teva empresa, pime o negoci? Si és així, ja tens la teva contacontes particular :D


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

 
© 2014 - olabautyu.com - Lydia Ruiz - Todos los derechos reservados