16/12/15

Qui té un Vídeo Testimonial... té un tresor!

Cap comentari:
 
No et venguis: fes que els teus clients o proveïdors ho facin per tu. Els testimonis són grans "influencers", els millors avals de la credibilitat, professionalitat i valors de la teva empresa, producte o servei. 

D'aquí el poder dels vídeos testimonials: qui té un vídeo d'un client recomanant el seu producte, té un tresor. Es tracta de vídeos curts (es recomanda que durin entre 30" i un màxim de 2') que esdevenen un excel·lent recurs de màrqueting, donat que humanitzen la marca/empresa i deixen una gran impressió als clients potencials. Fa molts anys que s'utilitzen, i la indústria del fitness n'és una de les pioneres. És el boca a boca del segle XXI.

Hi ha moltes maneres, estils i formats de fer un vídeo testimonial, aquí en descric dos que funcionen molt bé:

1. Entrevista-Declaració: es tractaria d'un enregistrament senzill però funcional similar a aquest que he realitzat a Maria Batet, de Valors d'Emprendre, una entrenadora d'emprenedors que ha esdevingut clau en els orígens d'Olabautyú. Pots aprofitar i enllaçar més d'un testimoni en el mateix vídeo, sempre intentant que la durada final no excedeixi els 2 minuts.



2. Procés d'Elaboració: fes un storytelling audiovisual que mostri quin paper juguen els teus productes o serveis en la companyia del teu client i aconsegueix que et faci una valoració de com ha estat l'experiència de treballar amb la teva empresa, o de quina manera la teva companyia l'ha ajudat a resoldre un determinat problema. 
Aquest vídeo té més força que l'anterior, ja que amb ell  també publicitem el negoci del nostre client. Per tant, s'enforteix la fidelització i augmenten les possibilitats de viralització del vídeo, donat que el propi client serà el primer interessat en difondre'l. Si aquest té un format d'història, connectarem i emocionarem més fàcilment. 

A continuació enllaço dos exemples. El primer és sobre la Unitat d'Estimulació Cognitiva de l'Associació de Familiars de Malalts d'Alzheimer (AFAM), i en ell, no només s'explica l'objectiu i els serveis que es donen en aquest centre, sinó que familiars i usuaris del mateix fan una valoració sobre com els ha millorat la seva qualitat de vida la posada en marxa d'aquesta Unitat:




Aquest altre vídeo també és molt il·lustratiu, donat que mostra els beneficis d'un producte aplicat a una empresa-client:


No deixeu res a la improvisació. La realització de qualsevol vídeo implica moltes hores de feina al darrera: abans, durant i després de la filmació. Pel que fa a les entrevistes, et poden ajudar preguntes com aquestes:
  • Com era la teva vida abans d'utilitzar el nostre producte o servei?
  • Quina necessitat o problema tenies abans de començar a utilitzar el nostre producte o serveis?
  • Què et va dur a buscar una solució a la teva necessitat o problema?
  • Quants diners has estalviat o guanyat gràcies al meu producte o servei?
  • Què recomanaries de la meva empresa?
  • Què és el que més t'ha sorprès o t'ha agradat més del meu producte/servei?
En un altre post, escriuré sobre com convèncer un client a sortir en un vídeo-testimonial i donaré més pautes, consells sobre aquest tipus de vídeos. Si mentrestant tens algun dubte o necessites un cop de mà en la realització del teu vídeo-testimonial, a què esperes? Truca'm o un escriu-me un correu Estaré encantada d'ajudar-te :D

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

 
© 2014 - olabautyu.com - Lydia Ruiz - Todos los derechos reservados