18/3/15

Es busquen avis per a guió literari i audiovisual

Cap comentari:
 

L’estret vincle familiar que es genera entre avis i néts és dels més especials, entranyables i incondicionals que hi ha. Està ple de valors! Els avis són una font inesgotable d’amor, atenció, joc i coneixement per a les joves generacions. Històries, relats, receptes casolanes, anècdotes, contes, fotografies, vicissituds… Són la principal font d’informació sobre les arrels, memòries, tradicions i valors familiars. Una font de valor incalculable que si alimentem, cuidem, mimem i preservem, obtindrem el llegat més preuat: immortalitzar la millor de totes les històries mai explicades: la biografia de la nostra família.

Crear un arbre genealògic, escriure la pròpia història de vida familiar i fer un storytelling o reportatge audiovisual que recorri totes les experiències particulars viscudes per avantpassats i familiars actuals assegura que els records i els valors perdurin per sempre, que aquest coneixement únic, particular i vital es traspassi de generació en generació.

Ja ho deia el novel·lista Samuel Butler, que “memòria i oblit són com la vida i la mort. Viure és recordar i recordar és viure. Morir és oblidar i oblidar és morir”.

Els naixements, les vivències político-socials de cada moment, els jocs i contes dels avantpassats, els oficis, els aprenentatges vitals, els trasllats, els moments bons i no tant bons, les retrobades i celebracions, les receptes familiars, els relats, contes i acudits, abraçades, petons, sentiments i moments màgics... Cada detall, cada record val la pena materialitzar-lo en una experiència memorable que esdevingui eterna en el temps, el millor llegat que les futures generacions poden heretar.

De fet, rememorar i recordar són unes excel·lents experiències memorables per a tots els components d’una família. Als avis els hi proporciona una valuosa dosi d’autoestima, en sentir-se necessaris, importants i protagonistes principals de la seva pròpia novel·la o pel·lícula-documental audiovisual personal. També els ajuda a adonar-se de la gran petjada que estan deixant les seves fites en el decurs de la seva vida. I és que elaborar la pròpia biografia familiar estimula i cuida les relacions amb la família, millorant el benestar i la qualitat de vida de tots els éssers estimats. 
I pel que fa a les noves generacions, d’una banda els aporta uns aprenentatges que només poden assolir a través del nucli familiar i, d’una altra, els ajuda a créixer i formar-se, fomentant el respecte per les persones adultes, la capacitat d’escolta i la comunicació intergeneracional. Si participen  de la configuració de la història familiar aportant dibuixos, fotografies i experiències actuals, també estarem fomentant el sentiment de seguretat i de pertinença dels joves de la casa.

La proximitat d’un aniversari especial, la necessitat de retre un homenatge emotiu a un familiar que ens ha deixat o simplement l’aposta per un autorregal o regal personalitzat, únic i irreemplaçable són només alguns dels moments ideals per decidir-se a iniciar la nostra pròpia biblioteca i videoteca familiar. 

Elaborar una biografia emotiva i vivencial, tant en format escrit com audiovisual, implica documentació, producció, redacció, filmació, edició... En definitiva, temps, paciència i dedicació, però el resultat sempre val la pena perquè s’obté un llegat que perdurarà per sempre. Si voleu un resultat professional, autèntic i exclusiu, sé d’una apassionada periodista-videògrafa que segur sabrà transmetre la vostra essència familiar mitjançant entrevistes personalitzades a domicili o online, escaneig de fotografies, i una filmació i edició professional que segur us aportarà l’experiència memorable que mereixeu. Quan comencem? 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

 
© 2014 - olabautyu.com - Lydia Ruiz - Todos los derechos reservados