1/3/15

Reviure els teus records, la millor medicina contra l'Alzheimer

Cap comentari:
 

Per desgràcia, he viscut l’Alzheimer de ben a prop. És fàcil. Segons les estadístiques, cada any se’n diagnostiquen 40.000 nous casos a l’Estat. La meva àvia paterna va morir precisament degut a aquesta demència. Tot i que jo era força petita, recordo perfectament com es va viure a casa l'evolució d'aquesta malaltia degenerativa, especialment des del punt de vista dels cuidadors. Tristesa, impotència, angoixes, estrès, tensions...


Actualment, la detecció precoç d'aquest tipus de patologies també permet gaudir durant molt de temps de les persones afectades. Hi juguen un paper primordial activitats d'estimulació cognitiva i d'altres, com els tallers de memòria i psicoestimulació, la musicoteràpia o la teràpia amb animals que ofereix l'Associació de Familiars d'Alzheimer del Maresme a través del Centre de Dia Terapèutic de Mataró.

El desafiament de fer memòria, de rescatar cada record personal i preservar-lo amb un llegat personal i únic no només ens fa sentir especials i protagonistes de la nostra pròpia pel·lícula. Més important encara: estimula i rejoveneix el nostre cervell i preserva la història i riquesa familiar. Aquest exercici encara és més saludable per a un malalt d'Alzheimer, especialment per als incipients, ja que pot esdevenir molt enriquidor i terapèutic.


Biografies que repassin tota una vida, Memòries centrades en etapes o moments claus, Recopilar les Receptes familiars més exquisides o, per què no?, els Contes i Històries que l'àvia o la besàvia explicaven abans d’anar a dormir... Hi ha infinitats de vivències i records que ens poden allargar la vida a tot, i especialment a persones afectades per malalties neurodegeneratives com l'Alzheimer i else seus familiars. Com deia Gabriel García Márquez: 
"la vida no es la que uno vivió, sino la que recuerda y cómo la recuerda para contarla".










Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

 
© 2014 - olabautyu.com - Lydia Ruiz - Todos los derechos reservados